Laatste nieuws Resqprotec

Resqprotec-Safety
Resqprotec-Safety5 days ago
Deze week geven wij de cursus veilig werken langs de waterkant voor het personeel van het Hoogheemraadschap van Delfland.
Resqprotec-Safety
Resqprotec-Safety
Resqprotec-Safety1 month ago
De brandweer van Maastricht neemt als eerste in Nederland een waterscooter in gebruik.
Met als doel een veiligere en snellere redding van drenkelingen op de Maas. In aanloop naar de ingebruikname van deze waterscooter werd een team van brandweer Maastricht opgeleid door een specialist van de Nederlandse Reddingsbrigade. Tijdens een intensief Train de Trainer programma werd dit team klaar gestoomd om de waterscooter te gebruiken als reddingsmiddel op een stromende rivier. Wij vinden het mooi om te zien hoe serieus en vakbekwaam deze professionals omgaan met deze nieuwe manier van redden binnen brandweer Nederland. Wij zijn daarom ook dankbaar dat we samen met deze collega’s mochten deelnemen aan het opleidingsprogramma van de nieuwe waterscooter. Wij wensen de collega’s van brandweer Maastricht veel succes en veilige reddingen toe!
Resqprotec-Safety
Resqprotec-Safety2 months ago
Dit weekend oefenden we samen met de brandweerhulpbootteams van Brandweer Brabant Noord en Limburg Noord. EHBO voor drenkelingen en de MOB (man overboord) procedure stonden hier centraal. Deze interregionale training bood een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.
Resqprotec-Safety
Resqprotec-Safety4 months ago
RESQPROTEC werkt samen met de GKB groep!
De GKB GROEP is o.a. specialist in het bouwen van bruggen en het baggeren van alle typen watergangen. Een sterke veiligheidscultuur heeft invloed op ieder aspect van de organisatie; van het beleid en procedures tot aan motivatie en trainen van specifieke medewerkers. De GKB GROEP investeert in veiligheid en biedt daarom de medewerkers een veiligheidscursus aan. De cursus ''werken langs de waterkant'' is voor alle medewerkers van bedrijven rond, langs en op het water.
Resqprotec-Safety
Resqprotec-Safety5 months ago
Vandaag weer een leerzame training voor de Oppervlakteredders van Eibergen met ondersteuning van de Brandweerhulpbootbemanning van Zutphen. Tevens dank aan de collega's van de Reddingsbrigade Apeldoorn die het afgelopen jaar zorgde voor de veiligheid en ondersteuning tijdens onze trainingen.

Team Resqprotec wenst u fijne feestdagen en een gelukkig 2024 !
Resqprotec-Safety
Resqprotec-Safety6 months ago
Ondanks de vrieskou draaiden we samen met de collega's van brandweer Gorssel en Zutphen een mooie oefendag op de IJssel!

Deel met uw netwerk